Resepi Tauhu Bakar Versi Air Fryer Sekejap Je Dah Siap

Oleh:

Resepi kali ini amat sesuai dijadikan hidangan snek atau minum petang. Kebiasaan tofu ini dibakar dan dimana ia dinikmati bersama kuah kicap yang sedikit manis. Namun kali ini penyediaan tofu diubahsuai agar lebih mudah untuk disediakan dan iuga lebih sihat. Oleh kerana pengunaan air fryer semakin popular dikalangan orang kita kini maka resepi ini diubahsuai agar mudah untuk disediakan.didalam resepi ini ialah tauhu pok, timun dan sedikit lobak merah. Baiklah berikut adalah cara untuk menyediakan tauhu bakar ini.

Bahan-bahan

  • 5 ketul tauhu pok
  • Garam (pilihan)

Kaedah

  • Bakar pada suhu 160 selama 10 min menggunakan air fryer.
  • Hidangkan bersama hirisan timun dan juga lobak merah.
  • Resepi sos kacang boleh didapati disini.

Tauhu bakar ini dihidang bersama kuah kacang rendah carb yang sedap dan mudah untuk disediakan. Ianya amat sesuai dihidang bersama tetamu atau ahli keluarga.Jadi jangan lupa mencubanya! 

Resepi – resepi lain yang menarik

Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.

Jom share artikel ini jika bermanfaat

Tentang penulis

Photo of author
Mazaliffah Md Esa
Seorang ibu dan isteri yang berpengalaman dalam pengurusan rumah tangga dan masakan khususnya bidang pastri lebih dari 10 tahun.

Tinggalkan komen di sini

[crp]