, , ,

Resepi Zero Latte Almond Milk Kopi Untuk Yang Alergi Susu

Oleh:

Resepi kali ini membawa pada anda cara untuk menyediakan kopi latte yang popular terdapat dinegara kita. Minuman ini amat sesuai bagi anda yang mempunyai intolenresi laktosa atau yang ingin alergi dengan susu lembu. Dalam penyediaan zero latte ini bahan digunakan amat ringkas iaitu kopi dan juga susu kacang badam sahaja. Jarang latte diminum bersama gula kerana rasa susu almond akan melengkapi keenakkan kopi. Dinamakan zero latte minuman ini amat sesuai bagi pengamal diet khususntya diet atkins, keto ataupun low carb. Berikut adalah bahan-bahannya.

Bahan-bahan

  • Espresso
  • Almond milk (susu kacang badam)
  • Kaedah
  • Selepas brew kopi , froth susu dan tuang kedalam espresso.
  • Siap!

Jika anda tidak mempunyai mesin kopi anda  boleh menggunakan moka pot yang boleh dimasak menggunakan api sahaja. Jenama susu badam yang biasa saya guna ialah yang terdapat didalam gambar diatas, namun anda boleh juga mencuba jenama lain yang sesuai mengikut bajet anda. Selamat mencuba!

Resepi – resepi lain yang menarik

Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.

Jom share artikel ini jika bermanfaat

Tentang penulis

Photo of author
Mazaliffah Md Esa

Tinggalkan komen di sini

[crp]