After 45 Minutes . ! Kek Pisang Saya. Sangat2 Lembut. Mak Makan Dah Habis 2 Potong Tau.. Dia Pun Kata Sedap. Alhamdulillah. ???
Gula 3/4 cawan
Telur 3 biji
Minyak Masak 1 cawan
(blender semua) mixer atau blender.
Esen vanilla(1 penutup)
Pisang 6 biji (saya guna pisang lemak manis) (lenyekkan hingga hancur).
Ovelette 1 sudu
(Masukkan dalam bahan yang dah diblend atau mixer tadi)
(blend sekali).
11/2 cawan tepung gandum + soda bikarbonat + baking powder.
(Masukkan kedalam bahan diatas,, satukan semua dan gaul sebati.
Bakar suhu 170•c selama 45 minit (ikut oven masing2).
kredit resepi kepada ‎Eyha Afdhal‎ via Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)