Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Kari Ayam Masak Halia

author name

📄

Kari Ayam Masak Halia

Bahan-bahan ( 3 orang )

6 ketul sayap Ayam
5 biji cili api
3 cm Halia
1 sudu serbuk Kari

Cara-cara

1. Bersihkan sayap ayam dan kelar.
2. Bahan seperti cili api dan Halia Kisar atau tumbuk dengan lesung batu hingga halus.
3. Masukkan bahan kisar, sebuk kari dan sedikit air sedikit air.
4. Gaul sehingga rata.
5. Kemudian lumurkan bahan tadi pada ayam dan masukkan garam secukup rasa.
6. Perap ayam selama 1 jam, kemudian goreng ayam dengan minyak yang cukup panas.
7. Potong Tomato dan Timun Untuk makan bersama ayam goreng sebagai Ulam.

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *