Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Cheesekut Mangga

author name

📄

Dapat resepi dr group ni jugak…..

Makan sejuk2 sedapppppp

Chessekut mangga
Ni resepi cara saya.saya ubah sikit dr resepi asal sbb guna
bahan yg ada je……

1. Masukkan 250 g tatura cream cheese ke dalam mixer.Putar dlu bg bkrim
2. Masuk 1/2 tin susu pekat manis.Nak kurang manis kurangkanlah susu yer.
3. Masukkan 2-3 sudu fresh milk,jgn cair sangat ye.Putar lg sampai sebati.Lepas tu bahagikan adunan kpd 2 bahagian.Yg 1 bahagian tu sy warnakan kuning+perisa mangga.Nak Kaler hijo pun boleh xnak kalerkan pun boleh….
4. Utk melapis…kita perlukan sepaket biskut crackers apa2 jenama.Sy guna biskut marrie.Utk langkah /pertama…tuang sedikit fresh milk dlm mangkuk.
Ambil sekeping biskut, celupkan ke dalam susu. Tak perlu sampai lembut..cuma celop sekejap je…
Letakkan dlm apa2 bekas… Kalau bekas besar, penuhkan lapisan pertama dengan biskut..
5)kemudian tuang lapisan cheese yg ptama.tuang bg ttup biskut ja….
6)Kemudian taburkan nestum ye penuhkan atas lapisan cheese tadi.kemudian ulang lagi diakhiri dengan cheese.kalau suka boleh parut cheddar atas dia.Bolehlah taburkan mangga yg dipotong dadu…..
7)utk atas tu sy xde filling mangga.Jadi sy cuma guna gelatin 1sb + air panas 265 ml+1sb+pwarna kuning+perisa mangga.Gaul bg sebati,tggu sejuk sikit baru tuang atas cheese tadi ye….

Sumber:Nur Fairus via #MAHN

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *