Resepi BINGSU (ABC KPOP)

Resepi BINGSU (ABC KPOP)

Bahan-bahan :
? Buah-buahan ( Lin guna buah naga, mangga & tembikai susu )
? Ais
? Susu sejat penuh krim ( Lin guna jenama ideal ye, pilihan terbaik, penuh krim ? )
? Susu pekat ( Guna jenama pape pun blh )
? Aiskrim ( Lin guna aiskrim perisa vanila )
? Whipping cream ( Whipping cream ni utk topping, korang nk guna coklat rice or coklat leleh pun blh, ikut selera korang ? )

1- Blend ais + aiskrim vanilla 4 sudu besar + susu sejat penuh krim 4 sudu besar + susu pekat 2 sudu besar ( ais tu korang agak2 la ye, Lin guna blender biasa je… sbelum blend pastikan blender korang bersih xde bau2 cili ke ape ye, kn rse cili plak bingsu korang?, pastikan ais xde ketul2 tau.. rse ais smooth lg sedap? )
2- Potong buah ikut kreativiti masing2 ( Lin guna sudu je sbb xsempat pegi beli scoop aiskrim yg kecik? )
3- Curahkan cmpuran ais kedalam mangkuk, tabur buah-buahan & toppingkan dgn aiskrim + whipping cream kt atas ye.

SELAMAT MENCUBA YE?
.
.
KALAU NAK SHARE,SILA KOMEN “SHARE”
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
.
JOIN Group FB fb.com/groups/kamisukamasak
JOIN Group Telegram t.me/iburesepiku
.
Kredit Resepi – Roslinda Khamis
#iburesepi

Leave a Comment