Apam Goreng Lembut

APAM GORENG LEMBUT SEDAP!!!!!

*Saya selalu guna 1kg tepung sbb ramai…hihi

Resepi nye
– 1kg tepung
-gula ikut manis sbb pakai agak je..hihi( manis yg buat sedap)
-mauripan 1 paket
-air ikut pekat macam kita bancuh apam tu

Caranye
-bancuh ke semua bahan mcm kita buat apam tu biarkn kembang
-kemudian dh kembang panaskn minyak sedikit dalam kuali dan letak kn bancuhan yg kita buat td dlm 3 senduk gulai tu (sbb tu apam gebu)..buat mcm masak lempeng kelapa tu…biarkn die garing baru terbalik kn..pastikan tutup ye kuali tu
-pastikan api yg paling slow kita guna .kalau api besar nti hangus tak sedap…hihi
-dh garing atas n bawah boleh angkat n hidangkn..
-biasa kalau banyak lebih bahan tu saya buat apam kukus..sbb cara buat apam lempeng n apam kukus sama je..bezanye masak dalam kuali ..selamat mencuba

*maaf ade yg ade kurang faham..sbb pakai agak je bahan2 tu xde sukatan??

Kredit resepi ini kepada norafizah jani via masak apa hari ni

Share!

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *