Resepi Kopi Long Black Ubat Hilang Ngantuk

Resepi kali ini merupakan salah satu cara untuk menyediakan kopi Itali yang biasanya dinikmati dicafe dan restoran mewah. Kopi Itali merupakan satu lagu fenomena baru yang melanda negara di sebelah Asia, khususnya negara kita ini.

Kopi Long Black adalah kopi hitam dari bijian kopi Arabica. Ianya disediakan dengan cara berbeza walaupun bahan yang digunakan adalah sama iaitu kopi dan air! Namun begitu ia memberi rasa dan efek yang berbeza.

Perkongsian kali ini akan menunjukkan cara kopi Long Black dimana espresso iaitu nama khas untuk kopi hitam, dicurah kedalam gelas yang telah pun berisi air, berikut adalah bahan dan cara yang diperlukan.

Kopi Arabica mempunyai rasa dan aroma yang lebih manis. Justeru ia tidak memerlukan gula tambahan tidak seperti kopi kampung yang menggunakan kopi Robusta dimana ia mempunyai rasa yang lebih pahit. Jangan lupa cuba resepi ini ya!

Resepi – resepi lain yang menarik

Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.

Resepi Nasi Lemak Halba Yang Biasa Jadi Luarbiasa

Resepi Lempeng Oats Sempoi Tapi Kenyang Lama