Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Puff Pastry Inti Daging/Ayam

Puff Pastry Inti Daging/Ayam

Kenyang makan ni je la hari ini. Buat dua jenis; puff pastry daging dan ayam. Saya guna kulit puff pastry segera jenama Kawan je. Ada jual di pasar raya di bahagian makanan frozen. Di bakeri ada pelbagai jenama. Guna je apa2 jenama. Share post ini, jangan share video sahaja atau gambar sahaja. Nanti ada mak cik bawang kecam saya kedekut resipi pulak. ?

Puff Pastry Inti Daging Lembu dan Ayam
Noy Yullan

Bahan-Bahan
1 labu bawang Holland saiz sederhana (letak 1/2 jika besar) (didadu)
2 ulas bawang putih (ketuk dan cencang)
250gm daging lembu/ayam kisar
1-2 sudu besar serbuk kari
1 sudu besar serbuk cili (ikut tahap pedas masing2)
1 kiub ayam/daging
1/2 cawan mixed vegetables (sayur campur)
1/4 cawan air
Daun sup secukupnya (hiris)
10 helai puff pastry (saya guna jenama Kawan)
*1 biji kuning telur
* Susu segar kotak/botol secukupnya
(Kocak bahan *)

Cara-cara boleh tengok dalam video.

#ResipiNoyYullan #VideoTutorialNoyYullan #PuffPastry

Kredit Resepi : Fb NOY YULLAN

Like & Share

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

More…!