, ,

Homemade mushroom soup & garlic bread

Oleh:

Homemade mushroom soup & garlic bread. Simple, buat sekejap je dah siap. Makan untuk breakfast best!
.
Resepi: nadyia yaya
.
Hari tu ramai yg request nak resipi mushroom soup ni, so hari ni merajinkan diri buat lgi. resipi mudah je, bahan pun xbanyak. lepas ni xpyh beli dh k, rasa nya sama mcm pizza hut pnya hehehe.
.
bahan2 mushroom soup:
✅ 300ml fresh milk ( kalau korg nk buat byk tambah jer susu lgi ok, ni kita buat sikit je utk mkn 2org)
✅ 300ml air
✅ 1 tin cendawan butang
✅ 1 ketul kiub pati ayam
✅ 1 sudu daun parsley
✅ 1 sudu serbuk lada hitam
✅ 2 sudu mentega
✅ 2 sudu tepung gandum
✅ garam secukup rasa
.
bahan2 garlic bread:
✅ roti gardenia ( selalu org guna roti perancis tu, kalau korg ada boleh je guna roti tu, ni kita pkai roti mne ada jer )
✅ 2 sudu mentega
✅ 2 ketul bawang putih ( di cincang halus)
✅ 1/2 sudu daun parsley
cara nk buat sila tgk gmbar di bawah ?

Leave your vote

Jom share artikel ini jika bermanfaat

Tentang penulis

Photo of author
Resepi.My

Tinggalkan komen di sini

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.