Crispy Nestum Chocolate Bar

Crispy Nestum Chocolate Bar

Credit to Rosalina Rosla atas perkongsian resepi

3cawan coklat masakan *saya guna chocolate coin beryls*
*saya campuq stgh2 milk choc &dark choc* kalau takdak, xpa. jgn susah susah p beli tau. hehehe

1cawan nestum *saya guna yg original*

3/4cawan badam cincang *ada pun banyak tu saja. hehe kalau uolls nak guna yg len, pun boleh aih.

1sdb majerin *nak bagi kilat coklat iolls* takmau bbuh pun xpa aih.

cara cara :

– cairkan coklat secara double boil

– tambah majerin. takmau banyak sgt sebab nanti coklat tak sedap huhu

– dah cair, masukkan badam. kacau kacau rata

– pastu bubuh nestum. kacau lagi bagi rata. nak tambah lagi nestum, pun boleh, dalam stgh cawan lagi. saya letak banyak tu saja sbb nak rasa coklat tu banyak. hehehe *hantu coklat la iolls ni. aiyooo*

– dah siap, terus letak dalam tray. bekas saya dah letak dgn baking paper siap2. sebab apa guna baking paper? senang nak bawak kuaq nnti. tak melekat.
yg takdak, jgn rsau. letak plastik pun boleh. hehe janji boleh angkat nnt.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *