,

Biskut Kulit Kerang

Oleh:

Biskut turun temurun zaman berzaman dr arwah bonda

Biskut kulit kerang

Bahan-bahan
1 1/2 cawan majerin
1 1/2 cawan gula halus
2 cawan tepung gandum
2 cawan tepung kastad
3 cawan tepung jagung
1 sudu teh serbuk penaik
4 biji kuning telur
Serbuk koko (3 – 5 sudu besar)
2 sudu bsr Susu pekat manis
1-2 sudu kecil Esen vanila
2 cwn kacang tanah goreng ditumbuk sederhana halus

Cara-caranya
1. Pukul mentega/majerin & gula hingga gula hancur dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi msukan susu manis
2. Masukkan kacang yg ditumbuk esen vanilla gaul sebati kemudian msukan campuran tepung serbuk penaik Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan mentega gaul hingga menjdi doh
3. bahagi doh kepada 2 bahagian.
4. Keluarkan 1 bahagian. bahagian lagi dicampur dengan serbuk koko Jika suka warna yang gelap, masukkan lebih serbuk koko
5. 1 bahagian lagi boleh juga dicampur dengan pewarna kuning jika ingin kelihatan lebih kuning.
6. Bentukkan supaya mudah memasuki adunan.

Share & save silakan

By Xiyans Muhamad

Leave your vote

Jom share artikel ini jika bermanfaat

Tentang penulis

Photo of author
Resepi.My

Tinggalkan komen di sini

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.