APAM SURI @ APAM TOKYO

Oleh:

APAM SURI @ APAM TOKYO ♥

Bahan kulit :
Tepung gandum 1 cawan
Telur 1 biji
Gula 2 sudu besar
Air satu cawan
Yis @ mauripan 1/2 peket
1/2 sudu teh garam
Pewarna (ikot nak warna apa)
*sukatan nie boleh buat 10 keping apam & lebih taw !

Cara buat :
Blender kesemua bahan dan biarkan @ rehatkan 5 minit
Masak atas kuali non stick (tanpa minyak ye)
Masak atas api sederhana
*tak perlu paling .. masak sebelah bahagian sahaja

Bahan inti :
2 sudu tepung kastard
Susu cair sikit (kalo xde xpa)
Secawan air
4 sudu gula (boleh kurangkan)
Jagung dalam tin

Cara masak :
Campur kesemua bahan sebati kemudian masak atas api sederhana sehingga likat

Apabila kulit apam dah masak, letak atas pinggan dan letakkan inti kastard jagung & taburkan coklat rice.

Lepas tu lipatkan dua ala2 karipap gituh .

Sedia untuk ngap ! Kompom gebu gebas taw . Inti terpulang .. kalau malas buat pkai jem pon boleh, x pun peanut butter, kaya or nutella je pun sedap jugak 😉

Leave your vote

Jom share artikel ini jika bermanfaat

Tentang penulis

Photo of author
Resepi.My

Tinggalkan komen di sini

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.