Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Agar Agar Pandan Santan

author name

AGAR-AGGAR PANDAN SANTAN

Bahan-bahan :
1. Agar2 tali – sebungkus
2. Daun Pandan (dikisar dengan air sebanyak 150ml air ) – 4/5 helai
3. Telur – sebiji
4. Santan kotak (serbuk pun boleh) – sekotak
5. Perasa pandan ( optional) – setutup
6. Mug penyukat (beli kat Mr. DIY je)
7. Gula kasar – ikut citarasa

***************************************

Cara
1. Masukkan agar2 & air sebanyak 1400ml dalam periuk .
2. Kacau sehingga hancur , masukkan gula secawan . Yang ni awak boleh rasa sendiri. Nak manis boleh letak lebih gula .
3. Agar2 & gula dah hancur baru boleh masukkan air daun pandan yang dikisar. Kalau air pandan tu pekat tak perlu tambah pewarna hijau lagi. Air pandan ni jugak dah wangi . Kacau dalam 5 minit.
4. Campurkan telur & santan dalam mangkuk then baru masukkan dalam periuk . Dah masukkan kacau dengan perlahan & slowkan api.
5. Agak2 dah masak dalam 5-10 minit gitu, tutup api.
6. Tuang dalam container/ loyang biarkan sejuk baru masukkan dalam peti ais .

Good luck ?
Resepi dari fb Jue Liner
.
.
KALAU NAK SHARE,SILA KOMEN “SHARE”
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *