Kek Lapis Wali Putih

Kek Lapis Wali Putih

Resepi by E.A.S BAKERY

BAHAN-BAHAN
500GM BUTTER
100GM GULA HALUS(jgn make gula pasir lps ya bland sik maok ye)
10biji telur A
1 sb ovelet
1 sb esen vanila
1 tin besar susu pekat
300gm cream cheese
100gm serbuk ice cream vanila
100gm horlick
80gm sri kaya
250gm tepung bluekey(tepung naik sendiri)
2 sb filling kiwi
2 sb filling mango

-Pukul butter+gula+ovelet sehingga kembang dan putih
-masukan telur satu persatu.
-masukan esen vanila+susu+kaya+serbuk ice cream+horlick dan akhir sekali masukan tepung sebatikan.
-bahagikan adunan kepada 2:
1)hijau
2)putih(cream cheese + pewarna putih secukup nya)
*untuk buat dot-dot ambik 2 sb adunan cheese tadi cmpur 2 sudu filling kiwi dan filling mango.
*bakar 2 lapisan adunan cheese dahulu setiap lapisan paiping dengan filling kiwi dan filling mango.kemudian bakar bahagian hijau 2 lapis dan seterusnya lapisan cheese sehingga habis.
*Suhu 170 api atas sahaja.
*untuk mendapat potongan yang cantik simpan kek dalam peti sejuk biarkn keras sedikit.

*selamat hari raya…

SILAKAN SHARE YE…

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *