Biskut Famous Amos

Assalamualaikum..mlm ni saya nak kongsi resepi cookies saya yg saya start berniaga dr thn 2013 lg…thn pertama saya buat sya dpt keuntungan hampir 10k…sehingga skrg saya msh lg menjual sepanjang thn.utk sesiapa yg nk nk mencari duit tambahan utk raya blhlah mencuba…sangat senang,sedap dan x memerlukan bahan yg byk…ada customer saya bgtau mcm cookies femes amos..jom try resepi:

Vanila Crunchy
Bahan A
250gm butter/marjerin
100gm gula perang
100gm gula castor
(Pkl pki tgn jer)

Bahan B
1 bj kuning telur
1/2 sudu teh vanila
Sedikit butter oil (ini yg bt sedap & bau best)rahsia dr guru saya

Bahan C
350gm tpg gandum
1/2 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bicarbonat

Bahan D
250gm Import Coklat chip

Gaul sebati bahan A lps tu msk bahan B…
Dah sebati mskkn bahan C dan D

Mskkn dlm peti ais dlm 1 jam..slps tu blh la die cubit2 pki tgn…sdg2 jer yer mcm gmbr sya tu?

Bakar dlm 16mnt ikt oven msg2(saya guna oven industri)160°c

credit : Nur Azura #mahn

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *