,

Bebola Nestum Crunchy

Oleh:

Test biskut nk bt raya nnti..
Yg ni sy namakan “bebola nestum crunchy”..
Crunchy pd gigitan pertama, tp cair d dalam mulut..(sampai lekat kt gigi, hahaha)
Nak tggu siap bkr td, pas satu, satu msuk dlm mulut..

Resepi bebola nestum crunchy

-1cwn butter/250g butter
-1/2 cwn gula(sy blend dulu)
-1biji telur
-1sk esen vanila

-1cwn tepung gandum**
-2cwn tepung jagung**
-1 1/2cwn tepung kastard**
-1sk garam**
(Ayak kesemua bhn brtanda **)

-nestum secukupnya(letak dlm bks besar sng nk golekkan nnti)

Cara2
-pukul butter + gula sampai kembang.. Masukkan telur + esen vanilla.. Pukul bg sebati.. (Pakai senduk kayu je tau)

-masukkan kesemua tepung yg dah diayak..

-kacau sebati, pastu uli dgn tangan sampai jd doh..(klu rasa lembik sgt tmbh tpg jagung @ kastard 2sb.., tp klu btl2 ikot yg sy bg ni ok je, ngam2)

-bulat2kan adunan, jgn kcik sgt jgn bsr sgt ye..

-golekkan adunan yg dah digentel kedalam mangkuk nestum..

-alas tray dgn baking paper.. Susunkan dlm tray dan bakar slma 20-25min suhu 170c..

**selamat mencuba n silakan share jika mahu, sy izinkan**

kredit resepi kepada ‎Siti Norizan‎ via Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)

Leave your vote

Jom share artikel ini jika bermanfaat

Tentang penulis

Photo of author
Resepi.My

Tinggalkan komen di sini

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.