Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Bebola Nestum Crunchy

author name

Test biskut nk bt raya nnti..
Yg ni sy namakan “bebola nestum crunchy”..
Crunchy pd gigitan pertama, tp cair d dalam mulut..(sampai lekat kt gigi, hahaha)
Nak tggu siap bkr td, pas satu, satu msuk dlm mulut..

Resepi bebola nestum crunchy

-1cwn butter/250g butter
-1/2 cwn gula(sy blend dulu)
-1biji telur
-1sk esen vanila

-1cwn tepung gandum**
-2cwn tepung jagung**
-1 1/2cwn tepung kastard**
-1sk garam**
(Ayak kesemua bhn brtanda **)

-nestum secukupnya(letak dlm bks besar sng nk golekkan nnti)

Cara2
-pukul butter + gula sampai kembang.. Masukkan telur + esen vanilla.. Pukul bg sebati.. (Pakai senduk kayu je tau)

-masukkan kesemua tepung yg dah diayak..

-kacau sebati, pastu uli dgn tangan sampai jd doh..(klu rasa lembik sgt tmbh tpg jagung @ kastard 2sb.., tp klu btl2 ikot yg sy bg ni ok je, ngam2)

-bulat2kan adunan, jgn kcik sgt jgn bsr sgt ye..

-golekkan adunan yg dah digentel kedalam mangkuk nestum..

-alas tray dgn baking paper.. Susunkan dlm tray dan bakar slma 20-25min suhu 170c..

**selamat mencuba n silakan share jika mahu, sy izinkan**

kredit resepi kepada ‎Siti Norizan‎ via Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *