Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Fruitylicious

author name

📄 ,

>>Assalamualaikum ..korg semua bt apa time nie..Time cuaca pns2 ni mkn dessert cmni mmg syok laa..sje suka2 bt n reka ikut tekak sndri..letak plak buah fresh mmg sejuk jer tekak..sape mnt cheese kek bleh la try..simple2 jer dessert sya..sya sertakn skali resepi yg mudah..maaf la ayt sndri hrp bleh la anda semua fhm yer..hihihi

BAHAN2 :
? Lapisan bwh or base cheese kek
1) Biskut digestive (ada jual kt psrya or kedai kek)
2) Marjerin dlm 2 sudu besar cairkn

?Utk cheese
*Cheese jenama tatura 250gm
*Whiping cream (jenama anchor) 250 mls
Gelatin (beli dkt kdai kek)-utk mampatkn cheese tu
*Susu segar dlm 100 mls (sy suka2 jer tmbh)
*Susu pekat dlm 2 sudu bsr
*Gula castor klu nk lg manis la(klu xde gna gula biasa pn boleh)

Cara2 :
>>Utk base hancurkn biskut pastu msukkn marjerin yg dh dicairkn pastu ratakn dan padatkn dlm bekas saiz comel2 seperti dlm gmbar tu..hihi

>>Utk cheese plak blend/gna mixer pn boleh tp sy gna blender jer kesemua yg bertanda * kemudian pnskn gelatin dlm 1 sudu bsr letak air dlm 100mls jer..cara nk pnskn gelatin tu gna teknik kukus..pastu tggu smpai gelatin mencair dan msukkn ke dlm bhn2 mixer td..pastu msukkn dlm bekas2 comel tu..dh siap msukkn dlm peti dlm sejam utk cheese tu beku..dh beku bru la letak buah2an yg anda suka..pastu sy letak filling ats buah tu utk rsa yg lbih ummmppp..hihi????????
#selamatmencubasemua

Kredit resepi ini kepada aze jijie via masak apa hari ni

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *