Resepi Tradisional, Moden & Terkini

Biskut Kulit Kerang

author name

Biskut turun temurun zaman berzaman dr arwah bonda

Biskut kulit kerang

Bahan-bahan
1 1/2 cawan majerin
1 1/2 cawan gula halus
2 cawan tepung gandum
2 cawan tepung kastad
3 cawan tepung jagung
1 sudu teh serbuk penaik
4 biji kuning telur
Serbuk koko (3 – 5 sudu besar)
2 sudu bsr Susu pekat manis
1-2 sudu kecil Esen vanila
2 cwn kacang tanah goreng ditumbuk sederhana halus

Cara-caranya
1. Pukul mentega/majerin & gula hingga gula hancur dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi msukan susu manis
2. Masukkan kacang yg ditumbuk esen vanilla gaul sebati kemudian msukan campuran tepung serbuk penaik Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan mentega gaul hingga menjdi doh
3. bahagi doh kepada 2 bahagian.
4. Keluarkan 1 bahagian. bahagian lagi dicampur dengan serbuk koko Jika suka warna yang gelap, masukkan lebih serbuk koko
5. 1 bahagian lagi boleh juga dicampur dengan pewarna kuning jika ingin kelihatan lebih kuning.
6. Bentukkan supaya mudah memasuki adunan.

Share & save silakan

By Xiyans Muhamad

About Our Content Creators

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer semper commodo tristique. Donec in dolor a odio semper convallis et ac ex. Aenean at elit non arcu tincidunt laoreet.

We may earn a commission if you click on the links within this article. Learn more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *