ROTI BAKAR BERTINGKAT2 BERINTI DAGING CHEESE…?
Meh Sis Kongsikan Resepi;
BAHAN UTK INTI DAGING ;
DAGING CINCANG – 2 KEPING ( JENIS RAMLY)
BAWANG BESAR – 3 BIJI ( HIRIS)
BAWANG PUTIH -3 BIJI (HIRIS)
REMPAH SUP – 3 SUDU
SERBUK LADA SULAH SEDIKIT
SERBUK BLACKPEPER
GARAM
PERISA
AIR SIKIT
DAUN BWG/ SUP
CARA2;
TUMIS BWG (HIRIS) SMPI GARENG ,MSKKN DAGING DN REMPAH SUP DN SEDIKIT AIR.,GARAM,PERISA ….BIARKN DAGING TU EMPUK SEBENTAR
BILE DH EMPUK DAGING TD BARU MSKN SERBUK LADA SULAH DN SERBUK BLACKPEPER, ..
LAST SEKLI DAUN SUP/ BWG
DN KETEPIKN
BAHAN ROTI;
ROTI
TELO ( DI KACAUKN)
SUSU SEGAR
CARA2 NYE;
AMBIL LOYANG DN BUBUHKN MENJERIN SUPAYA ROTI TIDAK MELEKAT KT LOYANG….
AMBIL ROTI CELUPKAN DLM SUSU SEGAR DN TELO LPSTU SUSUNKN DLM LOYANG DN BUBUH INTI DAGING DN SEKEPING CHEESE. ….
BUAT SETERUSNYE MCM TD BERAPA TINGKAT NK BUAT TERPULG PADA U ALL….?
NK TINGGI MCM KLCC PON BOLEH….hihihi⤵
Ok DAH SIAP BLH DI BAKAR PAKAI OVEN
-SUHU 140’C
-MASA 30 MINIT ( KLU BELUM GARENG BLH TMBH LG SIKIT MASA YE)
BILA DH MASAK BLH BUBUH SOS MASTART/MAYONIS/CILI SOS
SELAMAT MENCUBA YE ..??
Kredit resepi ini kepada k rynn homemada via masak apa hari ni
Leave a Reply